Sildebensbordet – drop at gøre det selv!

31 august 2021 Camilla Skøtt

Sidder du også klistret til skærmen, når diverse boligprogrammer stryger over fladen, og er du vild med de flotte, glitrede boligmagasiner? Så har du med sikkerhed set et af de populære sildebensborde, mange kaster sig over at producere.

Bliver du fascineret, når du ser, hvordan to unge mennesker bygger deres eget sildebensbord? Har du gennemtrawlet nettet for guides, der kan hjælpe dig på rette vej? Det er en spændende verden, men er du ikke snedker, har vi kun ét at sige; lad være!

Det er en omstændelig proces at bygge et sildebensbord, og det kræver en høj grad af håndværkserfaring, hvis resultatet skal blive flot. Faktisk er der det med sildebensborde, at det er selve finishen, der afgør, om det er lækkert eller ej. Selve mønsteret trækker spor tilbage til herskabslejligheder og store palæer, og det skulle gerne komme til udtryk i bordet gennem smukke, håndværksmæssige detaljer.

Vælg et snedkerlavet bord

Vil du have den fulde fornøjelse af dit sildebensbord – og er du ikke håndværker – så gør du klogt i at overveje et færdigt produceret. Nu tænker du måske, at du så er nødt til at købe et, der er produceret i Kina for at få råd. Men det behøver du ikke. Der findes dygtige snedkere i Danmark, der laver unikke sildebensbord, som du kan købe uden at blive fattig.

Fordelen ved denne løsning er, at du ikke spilder en masse tid og penge på at forsøge selv for så at ende op med et resultat, du ikke er tilfreds med. Køber du bordet hos en snedker, får du det præcis, som du drømmer om – og samtidig er du sikker på at få en god kvalitet, flotte afslutninger og ikke mindst et bord der holder i mange år. Og sidstnævnte er bestemt værd at have med i overvejelserne i disse klimatider.

Flere Nyheder