Hvordan man laver en hjemmeside

04 september 2021 Steffen Hansen

Der er flere måder, hvorpå man kan lave en hjemmeside. I denne guide tager vi den “nemme løsning”, som fungerer for den gængse IT bruger, som ikke er ekspert i kodning eller har dybdegående viden om servere.

Find et domænenavn

Det første man skal gøre, før man gør alt andet, det er at finde et passende domænenavn, som også er ledigt. Det kan være et domænenavn der repræsenterer hvad der sker på hjemmesiden, eller det kan være noget helt tilfældigt. For at finde ud af om et domænenavn er ledigt, kan man gå ind på en hjemmeside som simply.com, her har de en domænenavns checker, som tjekker domænenavnet op mod alle domænenavne i verden.

Køb hosting

Når du har fundet et domænenavn, og er klar til at bestille, så er det vigtigt, at du også får købt hosting med. Ved at købe hosting med, når du bestiller dit domæne, så springer du skridtet over, hvor du skal opsætte DNS records og andet, for at få det til at hænge sammen. Dette er derfor den nemmeste løsning, hvis du gerne vil hurtigt i gang.

Installer WordPress

Den nemmeste måde at komme i gang med en hjemmeside, er ved at installere WordPress på den. Derfor anbefales det, at du gør det med det samme. Har du købt dit domænenavn og din hosting ved Simply.com, så kan du her også installere WordPress med et enkelt klik. De har gjort det nemt og hurtigt at få WordPress installeret, så man er oppe at køre hurtigt.

Lav din hjemmeside

Det sidste skridt er at du skal lave din hjemmeside. Når det er WordPress, så kan du starte med at gå på udkig efter et tema, som du godt kan lide. Dette tema skal derefter blot installeres, justeres og have tilføjet tekster og billeder, så det bliver dit helt eget. Held og lykke!

Flere Nyheder