Fliserens – en del af professionel haveservice

20 juni 2021 Astrid Pedersen

Skal sommeren fortrinsvis tilbringes i haven med hele familien? Så bør du tage et kig på havens forfatning – og her under i særdeleshed fliserne på terrassen. Disse vil nemlig med stor sandsynlighed trænge til en kærlig hånd.

En ordentlig omgang fliserens skal nok kunne få bugt med de grimme hvide, gullige, grønlige og sorte pletter af lav som under eet kaldes for flisepest.

Kan man selv foretage fliserens?

Det kan selvfølgelig godt lade sig gøre at købe eller leje en højtryksspuler og selv udføre fliserens på egen hånd. Det kan dog ikke anbefales at benytte denne fremgangsmåde.

Når du selv renser dine fliser ved hjælp af en højtryksspuler risikerer du faktisk at ødelægge fliserne. Kommer du for skade at spule flisernes beskyttende skaller væk vil disse efterlades porøse og sårbare. Dette betyder for det første at de er modtagelige over for indtrængende fugt hvilket kan give problemer i form af frostsprængninger når vinteren sætter ind med temperaturer unde nul grader.

For det andet vil flise belægningens overflade blive porøs og dermed udgøre endnu bedre levebetingelser for mos, lav og alger. Og så er du faktisk lige vidt.

Hvem kan udføre en effektiv og holdbar fliserens?

Hvis du vil være sikker på at dine fliser forbliver smukke og intakte i overfladen efter en fliserens bør du således overlade arbejdet med udførelse af denne til de professionelle. En dygtig havemand med speciale inden for fliserens samt det rette udstyr til sin rådighed vil have langt stærkere forudsætninger for at skabe det flotte og holdbare resultat end dig selv.

Er du bosiddende i Ringsted, Gilleleje, Holbæk, Køge eller Roskilde kan du få hjælp til professionel fliserens hos Stecks Fliserens. Stecks Fliserens har igennem mange år hjulpet boligejere af med mos og lav på fliserne i indkørslen eller på terrassen. Læs mere på stecksfliserens.dk.

Flere Nyheder