Find de bedste faldunderlag til legeplads

03 maj 2020 Astrid Pedersen
Find de bedste faldunderlag til legeplads

Skal din grundejer forening eller den institution, du leder, anlægge en legeplads? Så er det vigtigt at huske at forsyne denne med et korrekt og godkendt faldunderlag.

Hvorfor skal der faldunderlag på legepladsen?

Måske tænker du, at det er noget pjat med faldunderlag. I gamle dage var der ikke faldunderlag på legepladser, og ingen har vel nogen sinde taget skade af at bide i asfalten i ny og næ.

Men et faktum er, at børn kan risikere at komme godt og grundigt til skade ved fald fra blot lav højde. Det drejer sig ikke kun om et skrabet knæ eller en mavepuster. For små børn kan en hjernerystelse eller en brækket knogle medføre alvorlige gener resten af livet. Så hvorfor ikke bare være på den sikre side og sørge for at børnene falder sikkert når de falder?

Hvornår er det nødvendigt med faldunderlag?

Faldunderlag skal etableres når faldhøjden overstiger 60 cm. Er faldhøjden under 60 cm anbefales det, at de pågældende lege redskaber placeres på et blødt underlag, for eksempel en græsplæne. Du kan frit vælge imellem mange forskellige former for faldunderlag, for eksempel grus eller sand, kunstgræs, helstøbt gummi, gummifliser, græs eller græs med ringmåtter.

Du kan også kombinere en af disse faldunderlag løsninger med en anden belægnings type som for eksempel planflex, termoplast eller en fuldstøbt sten belægning. I denne forbindelse skal du tage stilling til hvor høj en grad af absorption du ønsker. Kravene til materialets evne til at absorbere stød stiger i takt med faldhøjden. Hvis du eksempelvis vælger helstøbt gummi som faldunderlag, vil du skulle vælge en tykkere belægning hvis der er tale om et højt legeredskab – for eksempel et legetårn.

Hvor kan jeg købe faldunderlag til legeplads i høj kvalitet?

Hos AP Leg, som forhandler faldunderlag og redskaber til udendørs leg, finder du faldunderlag i høj kvalitet – læs mere på apleg.dk

Flere Nyheder